No Se UCH Megamagee Legato Lungo "Flaks"

Flaks NUCH


Flaks kommer fra fra kennel Megamagee i Finland, og er et etterlengtet tilskudd i heimen vår. Flaks er fra Stretto sitt kull med den vakre Megamagee Meliza Muflone, "Lisa". 

Lisa er fra det viktige og spennende krysningsprosjektet i Finland, og vi er kjempeglade for å kunne få disse linjene til Norge. Det er ikke til å legge under en stol at jeg har stor tro på kombinasjonen, og det skal bli riktig så spennende å se denne karen vokse opp sammen med sin far. Flaks er 5 generasjon fra pinscher/schnauser krysningsprosjektet. 

Navnet hans har jo sin forklaring, akkurat som sin far. Lungo er det motsatte av ristretto, hvor Stretto kommer fra. Men det er i samme familie, og betyr forlengelse av. 

Legato betyr livsarv. Sammen blir dette da lang livsarv. Noe som vi syns passer godt, med tanke på hvor han kommer fra. Flaks er kallenavnet til hverdags, rett og slett fordi vi føler oss så heldige som får denne lille gutten. Også klinger det jo veldig bra også. 

Flaks er en herlig hund som er utrolig enkel å ha med å gjøre. Han er veldig « willing to please» , med mye energi, og veldig leken. Han er alltid glad, og veldig glad i å vise det!       Vi har vært på et valpekurs med Flaks, samt nybegynnerkurs i blodspor og bruks. Vi har også vært på introduksjonskurs og nybegynnerkurs i agility og går nå på agilitytrening en gang i uka. Grunnet Flaks sine egenskaper kan jeg ha han løs på trening, selv med mange andre hunder og mennesker rundt. Han har masse lek i seg, og lek fungerer derfor godt som både motivator og belønning. Godbiter fungererer også, men leke er best. Hittil er det agility som passer han best så dette kommer vi til å fortsette å trene  fremover, det er gøy å se at han klarer å fokusere og konsentrere sin energi på det. Mulig vi går videre med blodspor senere, men for nå legger vi det litt på hylla.  

Flaks sine utstillingsresultat så langt:  Norsk og svenskt utstillingschampionat, CACIB 

Flaks har gjennomført MH (mentalbeskrivelse) 24.mai 2014, i Karlstad, Sverige. 

Flaks gjennomførte beskrivelsen med lek, uten noe som helst aggresjon, uten redsel etter elementer (fin avreagering) samt at han fikk godkjent på skudd. (Ingen berørthet) 
Det hadde regnet en del i Karlstad i løpet av dagen, (heldigvis ikke så mye når vi gjennomførte beskrivelsen) så lekene som ble benyttet var veldig våte og selv om Flaks var veldig lekelysten ville han ikke gripe de. Men når han fikk den tørre leka på slutten ble det fart på sakene :) Veldig fornøyd med hvordan han reagerte på de forskjellige elementene. 

Kort video av det siste elementet, skudd, med innslag av lekemomentet: YouTube
Lang video av hele beskrivelsen: YouTube

Resultatene fra beskrivelsen kan leses her: Kennel Megamagee

IMG 0885